Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul cazurilor confirmate cu coronavirus, în scădere și astăzi – Deja a treia zi

O știre care vine să ne încurajeze, Ministerul Sănătății anunță pentru astăzi doar 68 de noi cazuri cu COVID-19, asta după ce ieri, 2 mai, au fost înregistrate doar 72 de cazuri noi, iar alaltăieri, au fost înregistrate doar 83 de cazuri.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. De remarcat că în ultima zi a lunii trecute, 30 aprilie, în Republica Moldova au fost înregistrate cu mult peste o sută de cazuri de COVID-19: mai exact 126.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că alte 69 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi, după procesarea a 368 de probe. Dintre acestea un caz este de import (Federația Rusă) și 68 cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la  4121 cazuri.

Taxatorii revin la muncă, iar călătorii vor fi obligați să-și acopere fața

Distribuția noilor cazuri depistate astăzi cu COVID-19 după teritorii administrative: Chișinău – 26, Căuşeni – 6, Dubăsari – 6, Donduşeni – 4, Ialoveni  – 4, Ceadîr-Lunga – 2, Comrat – 2 , Bălţi – 1, Criuleni – 1, Orhei – 1, Sângerei – 1, Ştefan Vodă – 1. Totodată, alte 14 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria.

Din numărul total de cazuri din această zi, 9 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 2, farmacişti – 1, personal auxiliar – 5.

Ministerul Sănătății anunță și un nou deces cauzat de infecţia COVID-19. Este vorba de decesul 125: o femeie de 80 ani, din municipiul Chişinău, internată în data de 29.04.2020 la SCBI “Toma Ciorbă”.  Comorbidităţi: diabet zaharat, insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardiacă.

În total, până astăzi, 1382 persoane au fost tratate, iar 125 au decedat din cauza COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova