Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Alte 105 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19

Premierul Ion Chicu a prezentat date actualizate privind răspândirea coronavirusului în Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Premierul Ion Chicu a prezentat date actualizate privind răspâdirea COVID-19 în Republica Moldova. Alte 105 persoane au fost testate cu coronavirus. Toate cazurile de îmbolnăvire de astăzi sunt cu transmitere locală. Bilanțul a ajuns la 2019 cazuri confirmate în laborator. În ultimele 24 de ore au fost testate 640 de persoane. 

”Chișinău - 21 de cazuri, Transnistria - 16 cazuri, Soroca - 13, Florești - 11 cazuri, Edineț -8, Fălești - 6 cazuri, Bălți - 4 cazuri, Cahul, Dondușeni, Râșcani, Strășeni - a câte 3 cazuri, Căușeni, Ialoveni, Sângerei, Ștefam Vodă - 2 cazuri, Criuleni, Glodeni, Taraclia, Telenești, Vulcănești - câte un caz”, a precizat Ion Chicu. 

Opinie: Mulți medici pe care i-a prins pandemia în țară aveau actele pregătite de plecare
Premierul a precizat că astăzi au fost înregistrate și șapte decese din cauza COVID-19. În cadrul aceluiași briefing de presă, premierul a venit cu mai multe precizări în ceea ce privește desfășurarea sărbătorilor pascale în acest an. El a îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu meargă la biserică pentru a sfinți pasca.

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova