Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria a permis comerțul ambulant de pască și cozonaci: Iată în ce condiții

Producătorii autorizați vor putea să vândă pască și cozonaci, din automagazine sau tonete, în perioada 15 - 18 aprilie. Aceștia vor trebui să respecte normele de protecție impuse de autorități.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Primăria Capitalei a autorizat comerțului ambulant de cozonaci și pască în perioada 15 – 18 aprilie. În dispoziția numărul 12 a Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău este precizat că produsele de panificație vor putea fi vândute în automagazine, tonete și în locuri special amenajate de Primărie.

”Agenții economici vor dispune de certificate de conformitate pentru produsele de panificație și vor obține autorizații provizorii pentru comercializare la preturile de sector sau primăriile din suburbiile municipiului Chișinău”, se arată în textul decizia numărul 12 a Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Comercianții vor putea să-și vândă produsele între orele 07:00 și 16:00.

Încălcări grave în timpul stării de urgență: Medici și șoferi agresați - Detalii

Agenții economici vor trebui să respecte toate normele de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19. Să poarte mănuși, măști, să păstreze distanța socială, iar între unitățile comerciale să fie o distanță de minimum trei metri.

În acest an, oamenii nu vor avea voie să meargă la biserică să sfințească pasca, în contextul epidemiei de COVID-19. Astfel, slujbele vor avea loc în lipsa enoriașilor. În localitățile mici, preotul va merge pe la poarta fiecărei persoane și va sfinți produsele. În orașe însă acest lucru acest lucru nu este posibil, astfel că autoritățile au venit cu o soluție - cel mai mare combinat de panificație din țară va produce cozonaci, iar Mitropolia îi va sfinți, astfel încât oamenii să îi poată cumpăra din timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova