Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opinie: Cum ar putea fi susținut BAC-ul în Moldova pe timp de epidemie

Șefa Departamentului Științe Naturale și diriginta de clasă în cadrul Liceului Antioh Cantemir din Chișinău, Tamara Kneazeva, a declarat pentru Sputnik Moldova, cum crede ea că trebuie organizat sesiunea de BAC din acest an în Moldova, pe timp de epidemie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Va fi mai bine pentru elevi, pentru părinți și profesori dacă copiii vor putea susține examenele în acest an. Cel mai probabil, Moldova nu va urma calea României, unde s-a decis repetarea pur și simplu a întregului an școlar, a declarat profesoara Tamara Kneazeva în studioul Sputnik Moldova.

"Cred totuși că vom avea BAC-ul în acest an. Dar sugestia mea este aceasta: copiii să fie lăsați în acest an să susțină examenele în școlile lor pentru a nu reuni cinci sute de oameni din școli diferite", a subliniat Kneazeva.

După cum a menționat profesoara, promovarea examenelor finale în incinta școlilor poate ajuta la prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus. Fiecare în școala sa are posibilitatea de a-i aduna pe copii în clase diferite, astfel încât să nu fie mai mult de 10 persoane în aceeași încăpere, ceea ce va evita aglomerația. În aceste condiții, elevii din diferite școli nu se vor fi adunați laolaltă.

Pregătire pentru BAC online: Câți elevi au fost ”prezenți” la ore

”Ar fi normal atât pentru copii cât și pentru profesori. Mi se pare că aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni, astfel încât copiii să poată susține examenele și să meargă la facultate în anul acesta. Pentru că a susține BAC-ul online, așa cum se sugerează, este pur și simplu o chestiune nerealistă", a spus Kneazeva.

Potrivit profesoarei, începând cu 20 aprilie va fi organizată difuzarea prelegerilor la televizor pentru școlari. Mai ales cei care au de promovat BAC-ul sau examenele finale în clasa a noua ar trebui să fie interesați de o astfel de pregătire. Aceasta este o idee foarte bună, care va permite elevilor să nu rămână în afara procesului educațional, cu excepția cazului în care, desigur, ratează aceste lecții difuzate de televiziune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova