Coronavirus

OMS, explicații importante: Când devine periculoasă masca de protecție

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vine cu noi explicații - când masca de protecție nu ne ferește de o posibilă contaminare cu coronavirus şi când purtarea acesteia poate deveni chiar periculoasă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Purtarea măștii de protecţie nu ne scutește de o posibilă contaminare cu Covid-19 dacă nu sunt respectate măsurile preventive precum spălarea mâinilor și respectarea distanței sociale, a declarat reprezentantul OMS în Rusia, Melita Vujnovic, la postul Rossiya 1. În plus, masca trebuie schimbată cu regularitate pentru a nu deveni o sursă de infecție.

Potrivit acesteia, masca nu oferă o protecţie completă.

„Dacă doar purtaţi o mască fără a lua în considerare alte măsuri, cum sunt respectarea distanțării sociale, spălatul pe mâini, fiţi siguri că vă veţi îmbolnăvi. Măştile nu sunt periculoase. Pericolul este când oamenii nu își schimbă comportamentul”, a spus Melita Vujnovic, citată de Sputnik France

Toți medicii din Capitală vor fi testați de astăzi la COVID-19
Totodată, masca trebuie aruncată după două ore de purtare, deoarece, umezindu-se, devine o sursă de infecție, a spus specialistul.

Când ar trebui să o purtaţi?

Oamenii sănătoși trebuie să se protejeze în anumite condiții. „Dacă un om sănătos nu se află în aceeași încăpere cu o persoană bolnavă, nu are nevoie de mască. Dar dacă se află în mulțime, atunci are nevoie de mască. Totuşi, distanța fizică protejează mai bine împotriva contaminării decât masca”, a mai lămurit Vujnovic.

Reprezentantul OMS a subliniat de asemenea problema deficitului de măști, menționând necesitatea de a le fi oferite tuturor medicilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova