Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Concert online pe timp de carantină: Iată câți oameni au vizionat spectacolul

Carantină cu muzică live şi un pahar de vin autohton. Un astfel de concert online a fost susţinut ieri de mai mulți artiști din țară. De acasă, interpreții au cântat și i-au îndemnat pe oameni să doneze bani pentru sistemul medical din ţară în această perioadă dificilă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 apr. – Sputnik. Carantină cu muzică live şi un pahar de vin bun, produs în Moldova. De asemenea concert au avut parte ieri intrnauții de pe Facebook. Un astfel de concert online a fost susţinut ieri, de la ora 18:00, pe pagina de Facebook a vinăriei Chateau Cristi. Scopul evenimentului, intitulat "Quarantine Fest", este unul caritabil.

COVID-19 este o lovitură mare pentru pensiunile turistice din țară
Toţi artiştii, pe lângă prestaţiile live pe care le-au avut din studio sau de acasă, au îndemnat oamenii să doneze bani pentru sistemul medical din ţară. Timp de patru ore, interpreți Tatiana Cerga, Natalia Barbu, Sunstroke Project, Elena Karafizi au susținut un show de excepție. Evenimenutul a avut și un moderator, care a spus că muzica nu poate sta în carantină. Președintele țării, Igor Dodon, a salutat această inițiativă.

"Bravo organizatorilor și tuturor celor care au dat curs acestei idei. Un grand merci interpreților. Promovați și consumați produsele autohtone, produsele fabricate în Moldova", a spus șeful statului.

Concertul online a fost vizionat de circa 100 de mii de oameni. Din banii colectați vor fi procurate produse alimentare, de igienă și echipament de protecție pentru medicii din toată țara. În prezent, sunt 1 174 de cetățeni infectați cu COVID-19. Până acum, 43 s-au tratat, iar 28 au murit.