Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Republica Moldova va ajunge un medicament pentru combaterea COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că Japonia va oferi țării noastre un medicament anti-gripal.
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Japonia va oferi gratuit Republicii Moldova un medicament anti-gripal, ca parte a unui efort internațional de combatere a COVID-19. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de medicamentul anti-gripal Avigan (Favipiravir), aflat în regim de testare, pentru a contribui la consolidarea eforturilor la nivel internațional pentru efectuarea studiilor clinice a medicamentelor folosite ca tratament împotriva COVID-19.

Sanatoriul "Constructorul" va primi pacienți suspecți de COVID-19

Beneficiarul final al lotului de medicamente este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" din municipiul Chișinău.

Pentru implementarea promptă a inițiativei, Japonia va oferi cu titlu urgent un grant în valoare de 1 milion de dolari SUA în adresa Oficiului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) pentru a cumpăra și distribui medicamentul produs de o companie farmaceutică japoneză.

Printre țările care ar urma să primească medicamentul se numără: Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Cipru, Estonia, Georgia, Luxemburg, Republica Cehă, San Marino, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Republica Indonezia, Republica Islamică Iran și Uniunea Myanmar.