Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 în Moldova: 80 de persoane, în stare gravă

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că nouă persoane sunt în stare extrem de gravă din cauza COVID-19 , iar alte 80 sunt î nstare gravă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Date îngrijorătoare în țara noastră. Din cele 752 de persoane diagnosticate cu COVID-19, nouă sunt conectate la aparate și starea lor de sănătate este extrem de gravă.

Și numărul persoanelor care sunt în stare gravă crește de o zi la alta. Astăzi avem 80 de pacienți în stare gravă. Informația a fost oferită de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de presă din această dimineață.

"În stare gravă sunt 80 de pacienți, gravitate medie - 304, stare satisfăcătoare - 250. La respirație asistată sunt 9 pacienți, majoritatea sunt la Spitalul Clinic Republican și medicii fac tot ce le stă în puteri pentru a salva viața persoanelor respective", a menționat ministrul Sănătății.

Alte două persoane au murit din cazua COVID-19
La această oră au fost confirmate 752 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 14 cazuri de deces. La fel, 30 de persoane s-au tratat de COVID-19. 

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement.

Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.