Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tabără de imigranți din Grecia, plasată în carantină

Pericol în taberele de imigranți! Grecia a fost nevoită să plaseze în carantină una dintre acestea după ce 20 de solicitanţi de azil au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.
Sputnik

BRUXELLES, 3 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. Ministerul pentru Migraţie din Grecia a anunțat măsura instituirii carantinei pentru o tabără de imigranți după ce o tânără de 19 ani din această tabăra, care a născut într-un spital din Atena, a fost diagnosticată ca fiind contaminată. Acesta este primul caz înregistrat printre miile de solicitanţi de azil ţinuţi în tabere de imigranţi suprapopulate de pe teritoriul Greciei.

ONU, despre situația refugiaților de la granița Turciei și Greciei

Toate cazurile ulterioare confirmate au fost asimptomatice, potrivit ministerului, care a adăugat că va continua testările.

Orice deplasare în şi dinspre tabăra Ritsona, situată la 75 de kilometri nord-est de Atena şi care găzduieşte peste 2.500 de oameni, va fi restricţionată pentru 14 zile, a mai anunţat ministerul, subliniind că poliţia va monitoriza implementarea măsurilor.

Mai devreme, tot în această săptămână, autorităţile din Grecia au încercat să afle unde s-ar fi putut contamina femeia şi analizează posibilitatea ca acest lucru să se fi întâmplat la spital.

Tabăra de imigranţi are, în caz de nevoie, o zonă de izolare pentru pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Grecia, care a înregistrat primul său caz de infectare cu noul tip de coronavirus la sfârşitul lui februarie, a raportat până acum 1.415 cazuri. Cinci persoane au decedat de COVID-19.

Grecia este o poartă de intrare în Europa pentru imigranţi şi solicitanţi de azil care fug de război şi sărăcie din ţările Orientului Mijlociu şi din alte regiuni ale lumii, cu peste 1 milion de imigranţi care au traversat teritoriul grec în 2015-2016.

Mai mult de 40.000 de solicitanţi de azil sunt blocaţi în tabere de refugiaţi suprapopulate pe insule ale Greciei, în condiţii pe care organizaţiile umanitare le descriu drept îngrozitoare şi pe care guvernul grec însuşi le consideră „o bombă cu ceas”.