Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte 35 de persoane infectate cu COVID-19 - Bilanțul a ajuns la 298 de cazuri

Alte 35 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate. Informația a fost prezentată de Viorica Dumbrăveanu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Încă 35 de persoane au fost confirmate cu Covid-19. Bilanțul a ajuns astfel la 298 de cazuri. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. 

”Au fost procesate 169 de probe. 35 de cazuri sunt pozitive. Avem șase cazuri de import. Trei cazuri din România, două din Marea Britanie și un caz din Belarus”, a precizat Dumbrăveanu. 

Din cele 35 de cazuri confirmate cu coronavirus, 29 sunt cu transmitere locală. Cazurile au fost înregistrate în Capitală, dar și în mai multe raioane ale țării. 

”Avem 29 de cazuri cu transmitere locală. Chișinău - 17 cazuri, Ștefan Vodă - cinci cazuri, Soroca - 2 cazuri, Cahul - 2 cazuri, Ialoveni - un caz, Orhei - un caz, Strășeni - un caz”, a mai adăugat Dumbrăveanu. 

Viorica Dumbrăveanu a vorbit și despre vârsta pacienților care au fost testați pozitiv la coronavirus. 

  • 0 - 10 ani: două persoane; 
  • 10 - 20 de ani: patru persoane;
  • 20 - 30 de ani: patru persoane;
  • 30 - 40 de ani: nouă persoane;
  • 40 - 50 de ani: două persoane;
  • 50 - 60 de ani: zece persoane;
  • 60 - 70 de ani: două persoane;
  • 70 - 80 de ani: două persoane;

În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. 

COVID-19 în Chișinău: Lucrătorii medicali de peste 63 de ani, trimiși în concediu

În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață în data pe 27 martie. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice. În Moldova sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produce pentru agricultură, produse de igienă și piese pentru utilajele agricole.