Coronavirus

Încă 22 de cazuri de COVID-19: Bilanț în Republica Moldova - 199 de îmbolnăviri

Alte 22 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul este de 199 de îmbolnăviri. Veste bună: 11 bolnavi s-au însănătoșit.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Cele 22 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19 au fost anunțate în această seară de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la briefingul de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Ordin: Antrenamentele și competițiile sportive sunt interzise până pe 15 mai

Din cele 128 de probe examinate astăzi în laborator, 22 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, inclusiv la patru angajați ai Spitalului Republican, a spus ministrul. Cazuri noi de îmbolnăvire au fost constatate la locuitori din Chișinău, Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni și regiunea transnistreană. În 4 cazuri, virusul a fost contractat de peste hotare – din România, Federația Rusă, Marea Britanie și Franța. 

Numărul pacienților care s-au tratat de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns astăzi la 11 persoane, potrivit ministrului Sănătății. Teste repetate de laborator au demonstrat că 9 foști bolnavi au scăpat de coronavirus. Anterior, două persoane au fost tratate de COVID-19, potrivit autorităților din sfera sănătății. 

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, medicii precizând că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial, la data de 27 martie, 11 cazuri de însănătoșire după COVID-19.