Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro s-a ieftinit brusc cu zeci de bani, în timp ce dolarul crește: Cursul valutar BNM

De joi până vineri, prețul euro a scăzut cu tocmai 41 de bani, la cursul oficial. Comparativ cu ziua de joi, dolarul a rămas la aceeași cotație, dar față de ziua de luni s-a scumpit cu 26 de bani.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) valabil vineri, 20 martie, și în weekend, un dolar american echivalează cu 17,88 lei, un euro – cu 19,22 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 3,97 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 22 de bani.

Euro s-a ieftinit brusc cu zeci de bani, în timp ce dolarul crește: Cursul valutar BNM

Comparativ cu ziua de joi, toate principalele valute de referință înregistrează un trend descendent în raport cu moneda națională.

Față de 19 martie, prețul euro a scăzut cu tocmai 41 de bani. De luni până vineri, cotația euro este în scădere cu 43 de bani.

Pe parcursul săptămânii, s-au ieftinit cu un ban hrivna ucraineană și rubla rusească. Cotația leului românesc a scăzut cu 10 bani moldovenești săptămâna aceasta.