Coronavirus

Culmea nesimțirii, pe timp de epidemie: Suspect de COVID-19, la stomatolog

Unii dintre conaționalii noștri aflați în regim de autoizolare manifestă o totală lipsă de responsabilitate, fapt care ar putea să ne coste pe toți extrem de scump. Iată un caz relatat de chiar ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. În cadrul briefingului de presă susținut în această dimineață, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că, pe parcursul zilei de ieri, de către angajații Poliție, în colaborare cu cei din asistența medicală primară, au fost monitorizate persoanele care se aflau în regim de autoizolare la domiciliu. În total au fost monitorizate 2149 de persoane.

Ion Chicu a anunțat anularea unor restricții din 23 martie: Care sunt acestea - Video
Și tot ieri au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru șase persoane care au încălcat regimul de autoizolare.

Culmea este că unii dintre cei care trebuiau să respecte regimul de autoizolare nu doar că nu au stat acasă, da chiar eu mers la medicul stomatolog, punând în pericol mulți oameni.

"Vreau să menționez că nu este de încălcarea regimului condiționată de niște necesități vitale. Am avut și cazuri în care persoanele aflate la autoizolare s-au adresat și au mers la medicii stomatologi", a declarat Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

În cadrul aceluiași briefing, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat noi informații despre coronavirusul în Moldova și despre starea pacienților internați.

Potrivit ei, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 36, așa cum a fost anunțat aseară. 21 de cazuri sunt de import - din Italia, Franța, Cehia, Marea Britanie și Elveția, iar restul au fost transmise local. Virusul s-a confirmat până acum la doi copii.

 Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram