Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării

Guvernul Chicu are și un nou ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Acesta a luat locul lui Corneliu Popovici.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Igor Șarov a fost numit în funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării. Numirea sa s-a făcut după ce Partidul Democrat a semnat cu Partidul Socialiștilor un acord de guvernare.

Noii miniștri au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon - Video

Potrivit informațiilor biografice, Igor Șarov este istoric și editor. S-a născut în 1967 în oraşul Căuşeni. În 1984-1991, îşi face studiile la Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Moldova şi în 1992-1995 – doctorantura la Universitatea de Stat din Moldova, obţinând titlul de doctor în istorie cu teza „Basarabia în istoriografia rusă”. A fost lector la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, lector superior, conferenţiar universitar. În 2009 a fost decan al Facultăţii de Istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova.

În perioada 2013-2017, Igor Şarov este viceministru al Culturii, iar pe 25 octombrie 2017 a fost numit în funcţia de secretar general de stat în cadrul Ministerului Culturii, Educaţiei şi Cercetării. Acesta a fost demis din funcție, în luna august 2019, de Guvernul Sandu, alături de mai mulți secretari de stat. În calitate de preşedinte al Comisiei de editare a cărţii naţionale, a susţinut publicarea a peste 300 de volume de proză, poezie, publicistică, istorie, precum şi alte  lucrări, care ţin de promovarea patrimoniului cultural naţional.