Coronavirus

Pericolul COVID-19: În taxiurile din Chișinău au fost instalate paravane – Video

De marți, 17 martie, taxiurile din Chișinău au fost dotate cu paravane de protecție ce separă șoferul de pasager. La dispoziția clienților a fost pus și gel dezinfectant.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Companiile de taxi din Chișinău și-au dotat mașinile cu paravane de protecție, care izolează partea din față de cea din spate a salonului, precum și cu geluri dezinfectante pe bază de spirt pentru pasageri.

Clienții nu mai sunt acceptați pe bancheta din față a taxiurilor, lângă șofer. Pasagerii sunt îndemnați să-și dezinfecteze mâinile după ce urcă în automobil.

Paravanele au fost improvizate din folie de polietilenă rezistentă, astfel încât pe durata călătoriei taximetriștii și pasagerii să nu intre în contact direct și, teoretic, să nu respire același aer. 

Chișinăuienii sunt încântați să circule cu acest taxi: Iată cine se află la volan - Video

Taximetriștii au fost instruiți ca la finalul fiecărei călătorii, înainte de a lua alt pasager, să aerisească salonul și să dezinfecteze paravanul de protecție și suprafețele salonului – ușile, geamurile, banchetele.

Cum achită pasagerii pentru călătorie? La finalul cursei, taximetristul deschide geamul din dreapta-față al autoturismului, iar pasagerul coboară din mașină și-i întinde bancnotele sau cardul de plată, primindu-și bonul de plată. 

Numărul mașinilor de taxi aflate în circulație a scăzut de câteva ori săptămâna aceasta, potrivit angajaților din domeniu solicitați de reporterul Sputnik.

Solicitările clienților au scăzut dramatic după ce oamenii au început să lucreze de acasă. O mare parte a celor care au solicitat servicii de taximetrie ieri și astăzi au fost medicii și alți angajați ai spitalelor din Chișinău.