Coronavirus

Încă două cazuri confirmate de coronavirus în Moldova

Numărul persoanelor infestate cu COVID-19 a ajuns la șase în Republica Moldova. Alte două cazuri au fost confirmate astăzi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate prin analize de laborator. Anunțul a fost făcut în această seară, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Ședința a fost prezidată de președintele Igor Dodon.

Pericolul COVID-19: Poliția nu mai primește cetățeni în audiențe

Astfel, din cele 30 de cazuri suspecte, două s-au confirmat, iar altele 28 au ieșit negative, după testele de laborator.

Toate persoanele infestate cu COVID-19 au venit din Italia, a declarat după ședință ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Starea de sănătate a tuturor celor șase persoane este de gravitate medie, potrivit ministrului.

Igor Dodon a dat asigurări că autoritățile fac față situației și că au o bună colaborare și cu parteneri din exterior. 

În Republica Moldova este în vigoare Codul Portocaliu de pericol de contaminare cu conoravirus.

Procesul de studii a fost suspendat miercuri, 11 martie. De asemenea, instituții publice importante, precum Primăria Chișinău, dar și Poliția au anunțat suspendarea audiențelor pentru cetățeni, pentru evitarea riscurilor de răspândire a virusului.