Coronavirus

Pericolul COVID-19: Poliția nu mai primește cetățeni în audiențe

Primirea în audiență a cetățenilor în sediile subdiviziunilor Poliției a fost sistată din cauza riscurilor pe care le comportă COVDI-19. Oamenii sunt îndemnați să comunice cu Poliția online și prin telefon.
Sputnik

Militarii moldoveni se protejează de Covid-19: Au și cabină de decontaminare - Foto
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19, în toate sediile inspectoratelor de Poliție și ale subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției (IGP) au fost sistate audiențele cetățenilor, informează IGP joi, 12 martie.

Cetățenii sunt rugați să depună petițiile online, la adresele electronice igp@igp.gov.md și petitie@igp.gov.md.

Totodată, Poliția dă asigurări că se află la datorie și relevă că intervențiile pot fi solicitate la numărul unic 112.

IGP anunță că ulterior va reveni cu o „informație despre permisiunea pentru cetățeni de a vizita sediile Poliției naționale”.

„Precizăm că angajații Ministerului de Interne sunt pregătiți și dotați ca să vină în suportul cetățenilor și în același timp să fie protejați personal, ținând cont de faptul că sunt în permanență expuși riscului”, menționează sursa citată.

IGP le reamintește persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, sa contacteze medicul de familie și să-și monitorizeze starea de sănătate. La primele simptome de boală, precum febra, tusea, rinoreea, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat Serviciul 112.