Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Eurasiatică de Dezvoltare este gata să finanțeze economia Moldovei

Miercuri, 11 martie, la ora 10:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va fi organizată o videoconferință Chișinău - Moscova – Erevan – Minsk cu genericul: "Integrarea regională, cooperarea Băncii Eurasiatice de Dezvoltare cu statele UEEA".
Sputnik

În luna mai 2018, Moldova a devenit primul stat care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, iar anul trecut a depus cere de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BEUD).

Uniunea Economică Eurasiatică își extinde zona de comerț liber

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, în cadrul unei întâlniri la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Consiliului de administrație al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, a lăudat consecvența țării noastre în dorința de a deveni membru al EDB, ceea ce va permite implementarea multor proiecte naționale și municipale. Președintele Consiliului a subliniat că Moldova poate începe cooperarea cu Banca până la finalizarea tuturor formalităților procedurale.

La rândul său, premierul Ion Chicu, în februarie, l-a rugat pe omologul său rus Mihail Mișustin să sprijine cererea Moldovei de a deveni membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, iar Mșustin i-a dat un răspuns pozitiv.

”Suntem mulțumiți de interesul manifestat de companiile rusești pentru piața moldovenească. Ne-am întâlnit deja la Chișinău cu conducerea Băncii, fiind discutată posibilitatea finanțării construcției unui centru agroindustrial, precum și a altor proiecte", a declarat premierul moldovean.

În cadrul conferinței video se va vorbi despre modul în care evoluează astăzi relațiile dintre Moldova și Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

Participant de la Moscova:
- șeful Băncii Eurasiatice de Dezvoltare Andrei BELIANINOV.

Participanții de la Chișinău, Erevan și Minsk - mass-media.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Evenimentul va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, adresa – Bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.