Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi informații în cazul intoxicației în masă de la Cioc-Maidan

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor aduce noi informații în cazul intoxicației în masă la un gimnaziu din Comrat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Activitatea blocului alimentar al gimnaziului din satul Cioc-Maidan, Comrat, unde au fost infectați mai mulți copii, a fost sistată. Informația a fost făcută publică de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, în acest caz a fost deschisă o anchetă în cadrul căreia a fost stabilită „trasabilitatea produselor și furnizorul de produse alimentare, precum și identificate loturile de produse livrate în blocul alimentar din cadrul instituției de învățământ școlar”, precizează ANSA.

În ce stare se află copiii intoxicați din Cioc-Maidan – Iată ce spun medicii din Comrat

Mai mult, au fost prelevate probe din bucatele gătite, care erau păstrate la frigider, lavaje de sanitație de pe întreg fluxul tehnologic de preparare a alimentației, inclusiv probe de apă și de materie primă din depozit. Probele au fost transportate la laboratorul teritorial din orașul Comrat, iar rezultatele investigațiilor vor fi cunoscute în decurs de până la 7 zile. 

În cazul stabilirii unor produse alimentare neconforme, loturile livrate de agenții economici vor fi scoase din circuitul alimentar conform legislației în vigoare.

Amintim, 36 de copii din cei 187 alimentați la blocul alimentar din Coc-Maidan, au fost internați cu suspiciune de toxiinfecție, invocând vomă, dureri abdominale și la unii dintre ei dereglări gastrointestinale.