Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crimă în pădure: Iată ce au făcut trei bărbați din Ialoveni

Polițiștii au identificat braconierii care ar fi împușcat un cerb nobil în rezervația naturală "Codrii".
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Poliția din Strășeni a fost sesizată de pădurarii rezervației pe 23 februarie. Aceștia au găsit în extravilanul satului Lozova o căruță în care era un cerb împușcat, un exemplar de cerb nobil, cu pete, cu vârsta de 5 ani. Prejudiciul cauzat se ridică la 17 500 de lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal. În cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost identificate trei persoane suspecte de comiterea infracțiunii. Este vorba de trei bărbați cu vârste cuprinse între  33 și 37 ani, locuitori ai satului Horodca, raionul Ialoveni.

Focuri de armă la hotar: Ce au descoperit polițiștii de Frontieră

Poliția a efectuat mai multe  percheziții la domiciliile acestora, unde au depistat și ridicat trei arme de foc cu țeavă ghintuită de model BM și CZ, deținute legal. De asemenea, ca urmare a cercetării suplimentare pe teritoriul rezervației „Codrii” a fost depistat și ridicat un glonte.

În urma expertizei balistice se va stabili cu certitudine din ce armă a fost efectuată împușcătura.

Bănuiții sunt cercetați în libertate, fiind pasibili de răspundere penală. Pentru „vânat ilegal”, ei riscă amendă de la 550 la 850 unități convenționale  sau pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.