Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu Serghei Lavrov – ce au discutat oficialii

În cadrul întrevederii, șeful diplomației moldovenești l-a invitat pe omologul său rus să efectueze o vizită în țara noastră.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Miniștrii de Externe ai Moldovei și Rusiei, Aureliu Ciocoi și Serghei Lavrov au avut o întrevedere în cadrul căreia a fost discutată agenda relațiilor bilaterale. Întâlnirea a avut loc în marja segmentului ministerial al celei de-a 43-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. 

Cei doi miniștri de Externe au abordat mai multe subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale, confirmând disponibilitatea părților de a promova continuu dialogul în diverse domenii de interes reciproc.

Acord important negociat la Moscova: Îi vizează pe moldovenii care muncesc în Rusia

”În context, s-a discutat despre acțiunile bilaterale planificate pentru anul curent, inclusiv consultările pe linia ministerelor de externe, dar și o serie de întrevederi la nivel înalt”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Șeful diplomației moldovenești a reiterat invitația pentru omologul său rus de a efectua o vizită în țara noastră.

În marja aceluiași eveniment,  Aureliu Ciocoi s-a mai întâlnit cu omologul său slovac Miroslav Lajčák, viceminiștrii de externe ai Albaniei și Statului Qatar, Agron Tare și Lolwah Rashid Al-Khater, dar și cu directorul responsabil pentru cooperarea cu Federația Rusă, Belarus, Republica Moldova și Parteneriatul Estic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe german, Tobias Tunkel.