Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajații Primăriei Chișinău l-au comemorat pe primul primar de după Independență

Primăria Chișinău l-a comemorat pe fostul primar Nicolae Costin, de la trecerea în Veșnicie a căruia se împlinesc 25 de ani.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Primăria Chișinău a organizat duminică, 16 februarie, acţiuni de comemorare a fostului primar Nicolae Costin, care a decedat cu 25 de ani în urmă.

Nicolae Costin a fost primar de Chişinău între anii 1990 și 1994.

În dimineața zilei, autoritățile municipal au organizat o depunere de flori la placa comemorativă în onoarea lui Nicolae Costin din holul Primăriei Chișinău, după care au fost depuse flori și la mormântul fostului primar, din Cimitirul Central.

Angajații Primăriei Chișinău l-au comemorat pe primul primar de după Independență

Pe site-ul Primăriei Chișinău, într-un comunicat de presă, este menționat faptul că Nicolae Costin a fost „promotor al Mișcării de renaștere națională, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, ales în mod democratic, coautor al Declaraţiei de Independenţă şi al primei Constituţii a Republicii Moldova”.

Nicolae Costin s-a născut pe 7 aprilie 1936, în satul Peciște, astăzi în raionul Rezina, și a decedat pe 16 februarie 1995, la Chișinău, la vârsta de 58 de ani.