Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE: Despre ce au discutat oficialii

Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii statelor UE acreditați în Republica Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, reducerea poverii datoriei generate de frauda bancară și condițiile în care Republica Moldova va beneficia de creditul promis de Federația Rusă. Acestea sunt subiectele discutate de premier cu ambasadorii statelor membre ale UE acreditați în Republica Moldova. 

Premierul s-a întâlnit cu ambasadorii statelor UE: Despre ce au discutat oficialii

 

Șeful Executivului le-a vorbit diplomaților despre acțiunile întreprinse de Guvern în vederea implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. 

Igor Dodon: ”Integrarea Europeană - obiectivul ireversibil al Republicii Moldova”

Premierul a vorbit despre progresele economice înregistrate de Moldova în 2019 și a subliniat că deficitul bugetar și datoria publică s-a diminuat. 

Chicu a remarcat că Guvernul a încheiat cu succes negocierile cu misiunea FMI și că există oportunități avantajoase de semnare a unui acord nou cu Fondul Monetar Internațional.

Cu referire la frauda bancară, șeful Executivului a remarcat că se caută soluții pentru a reduce povara datoriei generate de furtul miliardului. 

La rândul lor, ambasadorii au vorbit despre asistența acordată de UE țării noastre și reforma justiției. Diplomații au abordat și subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și despre condițiile în care Moldova va beneficia de creditul promis de Federația Rusă.