Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când vor avea loc schimbări pe scena politică din Chișinău

Atât timp cât Partidul Democrat nu va trece prin toate reformele de purificare, democrații și socialiștii nu vor forma o alianță. De această părere este comentatorul politic Constantin Olteanu.
Sputnik
Când vor avea loc schimbări pe scena politică din Chișinău

Potrivit expertului, atâta timp cât în PD vor fi oameni care vor comunica cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, vor exista suspiciuni dacă s-a reformat total Partidul Democrat sau nu, ceea ce nu le va permite socialiștilor să oficializeze relația cu PD.

”Părerea mea e că actuala formulă PD-PSRM va exista atâta timp cât va cere procesul de curățare a PD. În momentul în care PD va constata că partidul a fost curățat, atunci s-ar putea produce anumite schimbări în formatul de guvernare”, a declarat Constantin Olteanu.

Și politologul Roman Mihăieș consideră că nu va avea loc o oficializare a relației dintre socialiști și democrați, chiar dacă au susținut împreună Guvernul Chicu, întrucât semnele de întrebare în adresa democraților încă există, iar într-un an electoral Partidul Socialiștilor nu se va încumeta să facă o alianță cu  democrații.