Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful adjunct al Misiunii SUA la Chișinău: Ce a discutat cu Ministrul Finanțelor

Secretarul general al Ministerului Finanțelor, Iuri Pașinschi, a avut astăzi, 10 februarie 2020, o întrevedere cu șeful adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Martin McDowell.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Oficialii au făcut o trecere în revistă a subiectelor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale și prioritățile Ministerului Finanțelor pe termen mediu. La fel au discutat și despre oportunitățile de impulsionare a cooperării dintre cele două state. În debutul ședinței, Iuri Pașinschi a exprimat gratitudine poporului american pentru suportul acordat Guvernului de la Chișinău și poporului Republicii Moldova, menționând că țara noastră dorește continuarea cooperării cu Statele Unite ale Americii. 

Igor Dodon s-a întâlnit cu guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor: Despre ce au discutat

De asemenea, a fost discutat stadiul actual al relațiilor Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional, precum și despre progresele în implementarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice 2013-2020. În context, secretarul general al Ministerului a menționat că în anul curent urmează a fi efectuată o evaluare a implementării respectivei strategii.

La rândul său, șeful adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Martin McDowell a reiterat deschiderea SUA de a susține în continuare Republica Moldova și de a identifica noi domenii de cooperare, cum ar fi domeniul vamal, securității statului și altele.