Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce s-a întâmplat la grădinița în care s-a înregistrat un caz suspect de tuberculoză

Autoritățile din municipiul Chișinău oferă detalii cu privire la cazul suspect de tuberculoză înregistrat la grădinița nr. 203 din Capitală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Șeful adjunct al Direcției generale educație a municipiului Chișinău Andrei Pavaloi a declarat pentru Sputnik Moldova că la copilul despre care anterior s-a declarat că ar fi bolnav de tuberculoză nu a fost confirmată încă boala infecțioasă. 

Alertă în Chișinău: 5 cazuri înregistrate de tuberculoză, inclusiv la un copil

”Este vorba despre un caz suspect de tuberculoză, întrucât copilul a intrat în contact cu o persoană bolnavă. Mai exact, un membru al familiei sale suferă de această maladie. Potrivit protocoalelor medicale, copilului i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor de laborator”, a declarat Andrei Pavaloi. 

După ce dimineață șefa adjunctă a Direcției municipale asistență socială și sănătate Violeta Baltă a declarat, în cadrul ședinței serviciilor municipale, că în perioada 31 ianuarie - 6 februarie au fost înregistrate 5 cazuri de tuberculoză, inclusiv la un copil, reprezentanții Direcției educație au mers în inspecție la grădinița nr. 203, frecventată de minor.

Instituția preșcolară nu se află în carantină, ci activează în regim normal, având în vedere că minorul suspectat de tuberculoză nici măcar nu prezintă simptomele maladiei. Până vor fi gata investigațiile de laborator el poate frecventa grădinița în baza unui certificat eliberat de medic.