Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurarea unui televizor: Drepturile consumatorilor în perioada de garanție

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recepționează tot mai multe apeluri si plângeri de la consumatorii nemulțumiți de bunurile achiziționate.
Sputnik
Procurarea unui televizor: Drepturile consumatorilor în perioada de garanție

Agenția pentru Protecția Consumatorilor recepționează tot mai multe apeluri si plângeri de la consumatorii nemulțumiți de bunurile achiziționate, iar acest lucru demonstrează că oamenii conștientizează necesitatea aplicării legii și faptul că are cine să le apere drepturile.

Reduceri de iarnă: Adevărul despre prețurile din centrele comerciale

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", inspectorul principal din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor, Ion Barbos, s-a referit la plângerile consumatorilor în legătura cu funcționalitatea televizoarelor.

Potrivit spuselor sale, unele televizoare care ajung pe piața din Republica Moldova sunt necalitative, iar din apelurile parvenite la Agenție neconformitățile apar pe parcursul exploatării produsului.

"La apariția unei neconformități, consumatorul este în drept să se adreseze în termenul de garanție a produsului cu o reclamație către agentul economic, iar acesta la rândul său are la dispoziție 14 zile calendaristice pentru soluționarea revendicărilor sau oferirea unui răspuns întemeiat. În cazul în care neconformitatea nu poate fi înlăturată consumatorul este în drept să primească un produs similar cu tehnologia în cauză sau să-i fie restituită contravaloarea produsului defect", a explicat Ion Barbos.

De menționat că televizorul achiziționat trebuie să conțină setările necesare cum ar fi cea de a selecta și a utiliza toate opțiunile în limba de stat. În cazul depistării unor neconformități de către Agenție agentul economic va fi sancționat, fiind întreprinse măsuri de rigoare, precum cea de a retrage produsele din comercializare.

Consumatorii moldoveni sunt îndemnați să semnalizeze la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței dacă au rămas nemulțumiți de calitatea unui produs sau de serviciile prestate de un agent economic.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.