Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Introducerea acestei discipline în programul școlar ar putea schimba situația din Moldova

În 2019 comunitate autonomă Aragón din nord-estul Spaniei a introdus în programul școlar materia "Respectul față de animale". Disciplina are drept scop de a educa și a cultiva copiilor dragostea față de patrupezi, fiind implementată în cadrul programului "Mundo Animal".
Sputnik
Introducerea acestei discipline în programul școlar ar putea schimba situația din Moldova

Potrivit ecologistului Anatol Prohnițchi, o disciplină asemănătoare care ar învăța copiii să respecte și să protejeze flora și fauna trebuie introdusă și în programul școlar din Republica Moldova.

Reîntoarcerea bizonilor în Rusia: Cum a fost restabilită o specie dispărută
"În țara noastră este necesar ca să fie introdusă o disciplină precum este "Educația Ecologică". Elevii trebuie să învețe de mici să respecte mediul în care trăiesc și toate ființele vii care îi înconjoară. Nu sunt necesare multe eforturi. Trebuie să fie, în primul rând, voință. Autoritățile trebuie să se implice și să contribuie la îmbunătățirea situației ecologice. În multe țări dezvoltate, precum Spania, Finlanda sau Elveția, această disciplină a fost introdusă în curriculum școlar", a declarat pentru Sputnik Anatol Prohnițchi.

Anterior, ecologistul a a făcut un bilanț al anului 2019, referindu-se la situația ecologică din țara noastră. Acesta a remarcat că avem nevoie de politici de stat în vederea protejării mediului înconjurător, dar și de o educare a societății, lucru care nu se întâmplă de fapt.

În prezent, țara noastră se confruntă cu probleme ecologice severe. În special, ecologistul s-a referit la starea pădurilor și la calitatea apei din bazinele acvatice. De asemenea, Anatol Prohnițchi a menționat că în Moldova crește alarmant numărul de specii de plante şi animale care se află în pericol de dispariție întrucât acestea nu sunt protejate de stat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.