Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viața la limită: Oamenii din Chișinău pe care unii preferă să-i treacă cu vederea

Sputnik

Ce îi determină pe oameni să cerșească? Nădejdea sau dorința de a face un ban mai ușor? Orice am spune, dar ambele ipoteze par a fi valabile observând cum stau lucrurile pe străzile din Chișinău. Este vorba de cei care au cu adevărat nevoie de ajutor și le este dificil din punct de vedere moral să îl solicite sau cei care mimează ca la teatru, care transformă sărăcia într-un spectacol de planificat de business-show.

Cerșetori în Capitală: Adevărul despre femeile cu copii în brațe – Detalii

Putem să medităm mult ce este mai tragic - să cerșești ca să nu mori de foame sau să știi că minți oamenii și să trăiești cu asta, insuflându-ți că asta ții munca.

Un lucru rămâne cert, este groaznic atunci când omul se pomenește că nimeni numai are nevoie de el, este uitat de societate, de stat și îi rămâne doar să se împace cu durerea sa.

Ei rămân fără casă, fără acte și fără ajutorul celor care cândva îi considerau prieteni sau familie.

Eroii reportajului realizat de fotograful Sputnik Moldova sunt oamenii străzii surprinși în Capitală, care cer ajutorul trecătorilor fie că e timp de arșiță în timpul verii, toamna, pe timp de ploaie sau pe timp de iarnă când gerul pătrunde până la oase. Sunt cei pe lângă care marea majoritate a oamenilor trec plecându-și ochii sau prefăcându-se că nu-i observă, cei care au nevoie atât de mult de o viață normală.

1 / 16
Este o tragedia umană atunci când nimeni nu mai are nevoie de tine și ești dat uitării de societate, de stat, rămânând singur pentru a înfrunta durerea și indiferența din jur.
2 / 16
Cu toate acestea, uneori sărăcia devine o mască pentru oamenii rău-intenționați, străini de principii morale și care transformă sărăcia într-o adevărată afacere. Unii dintre cerșetorii profesioniști sunt developați.
3 / 16
Știați însă că aproximativ 80% dintre femeile cu copii în brațe vin la Chișinău să cerșească din alte localități. Acestea sunt datele oficiale ale autorităților municipale. În același timp, astfel de „cerșetori” spun că cerșitul este cel mai simplu mod de a face un ban.
4 / 16
Cu toate acestea, există cei care au cu adevărat nevoie de sprijin.
5 / 16
Cei care s-au pomenit într-o situație dificilă de viață și au rămas fără sprijin.
6 / 16
Celor care le este rușine să ceară, dar circumstanțele dure ale vieții îi determină să facă asta ...
7 / 16
Printre ei se numără cei care le putem vedea în privirile lor durerea și disperare și că nimeni nu îi aude și nici nu-i vede...
8 / 16
Cei mai mulți vor trece pe lângă ei, prefăcându-se că nu-i observă, justificându-se pentru aceia: "Dar cui îi este ușor acum?"
9 / 16
Iar ei nu vor decât să trăiască...
10 / 16
Să nu trăiască în stradă și pentru ca bătrânețea să fie lipsită de sărăcie.
11 / 16
În ciuda soartei dificile, a rănilor și a bolilor, să trăiască în condiții normale.
12 / 16
Mulți dintre ei visează la o casă și un pat curat, la o cină caldă și gustoasă, la ceea ce au avut cândva și au alții acum, la bucurii simple pe care mulți, din păcate, le subestimează.
13 / 16
Acești oameni nu se bucură de sprijinul cuiva, fără de care o persoană cade în disperare.
14 / 16
Și nimeni nu se gândește la faptul că ar putea să ajungă într-o zi în stradă...
15 / 16
Acești oameni, rămași singuri în fața propriei nenorociri, vor pur și simplu să supraviețuiască ...
16 / 16
Pentru ei, sărăcia nu este o afacere, ci o prăpastie uriașă și o nenorocire, în care ei s-au pomenit fără ca să vrea.