Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kozak și Krasnoselski au discutat planurile de cooperare dintre Rusia și Transnistria

Întrevederea dintre liderul regiunii transnistrene și șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse a avut loc la Moscova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Principalele chestiuni discutate de liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski  și șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse Dmitri Kozak, au fost procesul de negocieri, relațiile bilaterale dintre Rusia și Transnistria, inclusiv în contextul unor acțiuni consacrate aniversării a 75-a de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Discuțiile au avut loc în clădirea Administrației președintelui rus.

”Krasnoselscki a dat o înaltă apreciere contactelor bilaterale, subliniind că Federația Rusă este partenerul cheie al Transnistriei, iar relațiile cu aceasta au un caracter strategic pentru regiune”, se arată într-un comunicat al serviciului de presă al liderului transnistrean.

Ce a spus Igor Dodon despre problema transnistreană la Strasbourg – Foto
Interlocutorii au fost unanimi în ceea ce  privește realizarea cât mai urgentă și completă a tuturor înțelegerilor la care s-a ajuns anterior și inacceptabilitatea creării unor complicații artificiale la toate nivelurile procesului de negocieri. Părțile s-au pronunțat în favoarea funcționării neîntrerupte a procesului internațional de negocieri în formatul ”5+2” și convocarea cu regularitate a ședințelor.

La întrevedere a fost discutată de asemenea cooperarea comercial-economică, au fost examinate perspectivele realizării unui șir de proiecte social-umanitare, care au drept scop susținerea cetățenilor ruși și conaționalilor care locuiesc în regiunea transnistreană.