Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cadoul lui Igor Dodon pentru Consiliul Europei: Covorul „Pomul vieții” – Foto

Igor Dodon a mers cu un dar la Strasbourg: covorul tradițional „Pomul vieții”, pe care l-a dăruit Consiliului Europei din partea Republicii Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon i-a dăruit Consiliului Europei un covor tradițional moldovenesc. Șeful statului a precizat că darul, „din partea țării noastre”, este prilejuit de împlinirea, anul acesta, a 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei.

Covorul se numește „Pomul vieții”, „este reprezentativ pentru țara noastră de la nord la sud” și „ face parte din patrimoniul umanității UNESCO”, a precizat Igor Dodon pe Facebook.

Igor Dodon a anunțat la APCE cum va fi marcată aniversarea a 75-a a Victoriei la Chișinău

Covorul „Pomul vieții” „fascinează printr-o diversitate de motive și reprezintă o moştenire pe care avem datoria de a o transmite generaţiilor viitoare, la fel după cum ne dorim să transmitem valorile de bază pe care se menține și dezvoltă Consiliul Europei - respectul față de cetățean, stat de drept, justiție echitabilă și libertatea exprimării”, a mai scris șeful statului pe rețeaua de socializare.

Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru la Strasbourg. Pe 29 ianuarie, președintele moldovean a rostit un discurs în ședința plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

De asemenea, șeful statului a avut întrevederi cu președintele APCE, Hendrik Daems, cu Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatović.