Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a anunțat când se va întâlni cu premierul rus Mihail Mișustin

Recent, șeful Cabinetului de Miniștri a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău cu care a discutat relațiile bilaterale și de restabilirea dialogului constructiv dintre Moldova și Rusia.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Premierul moldovean Ion Chichu speră să aibă o întrevedere cu șefu Cabinetului de Miniștri al Federației Ruse, Mihail Mișuistin. Premierul a scris despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

"Forum economic și reuniune a prim-miniștrilor Uniunii Euroasiatice la Almatî. Acolo voi avea și o întrevedere cu premierul Federatiei Ruse Dl Mihail, a scris Chicu.

El a precizat că săptămâna trecută a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

"Am discutat despre relațiile bilaterale în contextul restabilirii dialogului constructiv între guvernele țărilor noastre, despre progresul implementării înțelegerilor atinse în cadrul vizitei mele la Moscova, despre ultimele remanieri guvernamentale în Rusia, alte subiecte de interes comun", a subliniat premierul.

Chicu a declarat că a adus mulțumiri părții ruse pentru sprijinul acordat în diverse domenii și în special pentru contribuția la dezvoltarea comerțului extern.

Aceasta va fi prima întrevedere a premierului moldovean cu noul premier rus Mihail Mișustin.

Pe 15 ianuarie, Dmitri Medvedev l-a anunțat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, despre demisia in corpore a Cabinetului de Miniștri, după adresarea anuală a președintelui rus către Adunarea Federală. Ulterior, pentru funcția de premier a fost propusă candidatura lui Mihail Mișustin, care a fost confirmată mai târziu de Duma de Stat, în cadrul ședinței din 16 ianuarie. Iar la data de 22 ianuarie a fost aprobată noua componență a Guvernului Rusiei.

Un nou summit UEEA, cu participarea Moldovei

Vineri, 31 ianuarie, șefii guvernelor UEEA vor participa la ședința Consiliul Interguvernamental Eurasiatic (CIEA), care se va desfășura la Almatî. La eveniment vor participa șefii Guvernelor Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kirghiziei, Rusiei și Moldovei (care are statut de observator), dar și președintele Consiliul Comisiei Economice Eurasiatice.

În aceeași zi, participanții la CIEA vor participa la forumul ”Viitorul digital al economiei globale”, dedicat interacțiunii ecosistemelor digitale, pentru a sprijini și stimula inovația și antreprenoriatul tehnologic.