Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Chișinăului a participat la comemorarea victimelor blocadei Leningradului

Primarul Chișinăului Ion Ceban a participat la ceremonia de comemorare a victimelor asediului Leningradului în cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a depus flori alături mai mulți oficiali ruși.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Primarul Ion Ceban a depus flori la monumentul victimelor asediului Leningradului, din orașul Sankt Petersburg. Acesta a participat la ceremonia de comemorare alături de președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexandr Beglov și alți oficiali. Alături de Ceban a fost și unul dintre martorii acelor evenimente, Nina Maxim, născută la Chișinău.

Primarul Chișinăului a participat la comemorarea victimelor blocadei Leningradului

Ion Ceban a adus un omagiu și soldaților originari din Republica Moldova care au participat la luptele de apărare a orașului Sankt Petersburg, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Asediul a durat din 8 septembrie 1941 până în 27 ianuarie 1945. Numărul victimelor variază de la 670 de mii până la 1,5 milioane de persoane, în funcție de estimările făcute de diverse surse.