Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ONU salută inițiativa lui Putin de a reuni cele cinci mari puteri

ONU salută inițiativa lui Vladimir Putin de organizare a unei reuniuni între liderii celor cinci state cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. ONU salută orice eforturi privind desfășurare a unor discuții între reprezentanții celor cinci țări cu statut permanent în Consiliului de Securitate, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul reprezentantului oficial al secretarului de stat al organizației, Farhan Haq, comentând inițiativa președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

China susține propunerea lui Putin privind convocarea membrilor permanenți ai CS al ONU

Joi, în discursul rostit la forumul international dedicat Holocaustului, liderul rus a propus organizarea unei reuniuni a șefilor celor cinci țări cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU – Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie - și a declarat că Rusia “va expedia mesajele respective liderilor celor cinci țări, fără nicio amânare”.

În cuvântarea lui de la Ierusalim, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că este de acord cu Putin că cele cinci state fondatoare ale ONU poartă o responsabilitate aparte pentru situația din lume și susține ideea de organizare a unei reuniuni.

“În principiu, ONU încurajează relațiile prietenoase între toate statele membre. Iată de ce, evident, orice eforturi de facilitare a acestor discuții între cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate sunt salutabile”, a spus Haq.