Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Droguri ascunse lângă școli și grădinițe: Ce riscă patru tineri din Capitală

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a destructurat o grupare criminală specializată în trafic de droguri.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik. Patru locuitori ai Capitalei cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani au fost reținuți, fiind suspectați de trafic de droguri. Oamenii legii afirmă că aceștia au creat o rețea de comercializare pe internet a stupefiantelor sintetice, iar fiecare membru al grupării avea reguli și roluri bine stabilite.

Poliția le-a stricat distracția: Un grup de traficanți de droguri, reținuți - Video

Cei patru suspecți au fost filați de oamenii legii în decurs de patru luni, timp în care au acumulat mai multe probe. Anchetatorii susțin că bănuiții au comercializat droguri în valoare de peste 150 de mii de lei.

Din grupare ar fi făcut parte doi bărbați de 22 și 29 de ani, o femeie de 23 ani și un minor de 17 ani.

Drogurile erau ascunse în apropierea școlilor, grădinițelor, iar fotografiile care indicau locul ascunzișurilor erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanță.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, au fost depistate și ridicate peste 100 grame de droguri de tip PVP, 51 grame de amfetamină, mai multe doze de marijuană și mai multe mijloace de comunicare.

Între timp, doi dintre cei patru bănuiți au primit mandate de arestare. Ei riscă până la 15 ani de închisoare.