Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune Igor Dodon despre majorarea tarifelor la transport în Chișinău

Un nou „episod” din seria ”Președintele răspunde” a fost publicat în această dimineață de președintele țării, Igor Dodon. Iată ce spune despre majorarea tarifelor la transport în Capitală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Tarifele la transportul public în Chișinău, nu vor fi majorate. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe platforma online de comunicare cu cetățenii.

Tarife noi la transportarea pasagerilor: Condițiile stabilite de autorități - Detalii

Șeful statului a răspuns și la întrebările cetățenilor cu privire la o posibilă majorare a tarifelor pentru călătorie în transportul din public din Chișinău. Dodon a subliniat că a discutat despre asta cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care la fel a negat orice majorare de acest gen.

Ce ține de prețurile majorate la transportul interurban, Dodon a venit cu următoarea precizare.

„Ultima actualizare a tarifelor a fost în 2013, adică cu 7 ani în urmă. În această perioadă însă s-a majorat prețul la combustibil, prețurile pentru reparația automobilelor, impozitele pe care trebuie să le plătească transportatorii. Inițial a fost cerută majorarea tarifelor de două ori. Am refuzat categoric un astfel de preț”, a declarat Igor Dodon.

Ce se întâmplă în 2020 cu autobuzele care nu asigură confortul: Decizia autorităților>>>

Dodon mai spune că transportatorii vor trebui să motiveze ultimele majorări prin oferirea condițiilor bune de călătorie. În acest moment, aceștia trebuie să treacă un test de calitate a unităților de transport, până la 1 februarie. Dacă nu se vor conforma cerințelor Guvernului, vor reveni la prețurile vechi.