Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite

Situaţie gravă în localitatea Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni. Trei persoane au fost rănite sâmbătă seară de un individ înarmat.
Sputnik

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Un bărbat a rănit trei persoane dintr-un pistol de model Baikal în localitatea Mălăieștii Vechi, raionul Criuleni. Acesta a fost reţinut de Poliţia Criuleni. La faţa locului au intervenit şi luptătorii „Fulger”.

Ofiţerului de presă al Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a comunicat pentru Sputnik Moldova că cele trei persoane care au fost rănite veniseră în ospeţie la făptaş şi au consumat împreună băuturi alcoolice, după care între aceştia s-ar fi iscat un conflict. Gazda a scos un pistol deţinut legal şi a tras mai multe focuri de armă.

Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite

În momentul în care angajații Poliţiei au intervenit la faţa locului, bărbatul s-a baricadat în casă, luând ostatice persoanele aflate în locuinţa sa, şi a tras focuri de armă în direcţia oamenilor legii. Din fericire, nimeni dintre aceştia nu a fost rănit.

În scopul imobilizării agresorului, poliţiştii au efectuat trei împușcături de avertisment în plan vertical, cu imobilizarea ulterioară a bărbatului.

La moment toate victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență din municipiul Chișinău. Potrivit sursei, persoanele au fost rănite în abdomen şi picior, una fiind în stare gravă.

Focuri de armă şi luare de ostatici la Criuleni: Mai multe persoane rănite
”În urma cercetării locului comiterii infracțiuni, în gospodăria făptuitorului au fost depistate și ridicate o armă cu țeavă listă calibru 16mm cu Nr. 162994-57 deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată ( două încărcătoare pentru pistolul de model"Baikal 442" dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic si 2 arme cu aer comprimat”, a precizat ofiţerul de presă al MAI.

La moment, angajații IP Criuleni desfășoară acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale, pornită în temeiul art. 27-145, art. 349 art. 290 și art.280, iar suspectul a fost dus la IP Criuleni pentru a fi reținut în baza art.166 cod penal al RM. Alte circumstanțe se stabilesc.