Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Omorul de la Costești: 6 apeluri la 112 – „Vă rog mai repede” – Audio

Crima comisă în noaptea de Revelion la Costești, când un băiat de 21 de ani a fost ucis în bătaie, a pus pe jar multă lume. Și în acest caz, fiecare cu dreptatea lui.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. După ce rudele și apropiații lui Dumitru, tânărul de la Costești omorât în bătaie, au acuzat Poliția de ineficiență, spunând că s-ar dori mușamalizarea cazului, și Ministerul Sănătății, dar și Serviciul unic 112 au venit cu anumite precizări.  Astfel, serviciul de presă al MSMPS informează că primul apel a parvenit la ora 01:46. Apelantul a informat operatorul 112 că o persoană a căzut singură și s-a lovit la cap. Totodată, este precizat că „echipa AMU a fost alocată la ora 01:59, imediat după finalizarea misiunii precedente și a ajuns la locul solicitării la ora 2:18”. Acest fapt denotă că ambulanța a ajuns la fața locului în 19 minute.

Într-un comunicat de presă, Serviciul 112 menționează că în intervalul de timp 01:00 - 02-30, în total 6 apeluri au fost înregistrate. Apelurile au fost efectuate de trei persoane diferite.

La primul apel, operatorul 112 a fost informat că un băiat a căzut singur și și-a pierdut cunoștința. Apelantul nu a comunicat că ar fi avut loc acte de violență. Informația a fost transmisă la dispeceratul de Ambulanță Centru la ora 01:46.

Ulterior, tot pe acest caz, operatorii 112 au mai recepționat 4 apeluri.

Persoana care a apelat la ora 01:45 a anunțat despre faptul că doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este în stare de inconștiență.

Cea de-a treia persoană a apelat la 112 la ora 01:53. Aceasta a spus că „a văzut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”.

Ofițerul de presă al serviciului unic 112 a precizat că ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18. Apelantul a comunica că informația oferită de prima persoană care a informat operatorul nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției. În cadrul acestui apel a fost confirmat faptul că ambulanța a ajuns la fața locului.

Ca reacție la învinuirile aduse poliției, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, va oferi detalii pe acest caz, mâine, în cadrul unei conferințe de presă.