Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde va ajunge gunoiul din Chișinău în 2020: Iată decizia autorităților-DOC

Problema deșeurilor evacuate și depozitate la groapa din Țânțăreni pare să fi fost rezolvată pentru o perioadă determinată de timp.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Contractul privind evacuarea și depozitarea deșeurilor la poligonul municipal din comuna Țânțăreni a fost prelungit.

Problema deșeurilor în Moldova: Iată ce a decis Guvernul - detalii

Declarația a fost făcută de primarul Capitalei Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Edilul spune că decizia de a prelungi contractul pe perioada unui an a fost votată de consilierii comunei, ieri seară, după lungi dezbateri cu responsabilii din cadrul primăriei Chișinău.

„În cadrul ședinței, colegii din cadrul Primăriei Chișinău au adus argumentele necesare pentru a putea fi posibil acest lucru, iar într-un final consiliul a susținut”, a declarat Ion Ceban.

Menționăm, poligonul de deșeuri de la Țânțăreni, Anenii Noi, i-a determinat pe localnici să iasă la proteste în repetate rânduri. În vara anului 2017, Capitala s-a pomenit în fața unei crize a deșeurilor, când groapa de depozitare a fost închisă. Mai târziu, autoritățile au ajuns la un acord pentru redeschiderea gropii de gunoi.