Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor crește sau nu tarifele pentru gazele naturale – Iată ce spune Moldovatransgaz

Prețul gazelor naturale plătit de moldoveni nu va crește. Asigurările vin din partea companiei Moldovatransgaz, care a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică modificarea tarifelor pentru transportul de gaze.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. „Moldovatransgaz” anunță că modificarea tarifului pentru transportul de gaze naturale pentru consumatorii Republicii Moldova, propus pentru examinare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, nu va duce la majorarea tarifelor la gaze naturale pentru consumatorii finali din țara noastră.

Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze

În comunicatul de presă al companiei se arată că ”factorii principali care vor influența modificarea tarifelor pentru prestarea serviciului de transportare a gazelor naturale, comparativ cu cel în vigoare, sunt diminuarea semnificativă a volumului de gaze naturale tranzitat pe teritoriul Republicii Moldova cu 88,9% (revers) și cu 93,5% (clasic).

De asemenea, există necesitate de actualizarea, în conformitate cu cerințele Metodologiei tarifare în vigoare, a costurilor de bază aprobate prin Hotărârea Consiliului de Administrație nr. 149 din 16.07.2015, luând în vedere indicii efectivi pe perioada 2015-2018, indicii preconizați pe anul 2019 și indicii prognozați pe anul 2020. Actualizarea mărimii uzurii și a rentabilității, luând în considerare introducerea noilor active materiale pe termen lung și a activelor nemateriale în perioada anilor 2018-2019”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Și președintele Consiliului de Administrare ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a venit cu un mesaj pe Facebook în care anunță consumatorii despre faptul că nu vor plăti mai mult pentru gazele naturale.