Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Libertatea presei în stil estonian: Angajații Sputnik Estonia, amenințați cu dosare penale

Autoritățile estoniene s-au autodepășit în măiestria de a persecuta jurnaliștii incomozi. Poliția îi amenință pe angajații Sputnik Estonia cu dosare penale în cazul în care aceștia vor continua să lucreze pentru agenția de știri după 1 ianuarie 2020.
Sputnik

Aceste amenințări nu sunt primul caz de hărțuire a jurnaliștilor ruși. Acțiunile autorităților de la Tallinn au generat un val de critici la Moscova. Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Radio Sputnik este nu doar ascultat, dar și privit: Master class la Chișinău

Pentru jurnaliștii Sputnik este important să continue să lupte pentru dreptul de a lucra în acele state care sunt incomodate de activitatea Agenției, a declarat joi, în cadrul conferinței de presă anuale președintele Rusiei, Vladimir Putin, fiind solicitat să comenteze situația în cazul Sputnik Estonia.

Putin a menționat că libertatea presei „reprezintă una din libertățile fundamentale ale lumii democratice contemporane”.

Potrivit redactorului șef al Rossiya Segondya și al postului de televiziune RT, Margarita Simonyan, Sputnik nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme precum cele din Estonia: angajații sunt chemați la interogatorii de către serviciul de securitate, iar băncilor locale li s-a interzis că colaboreze cu Agenția. La sfârșitul lunii octombrie, filialele băncilor estoniene au înghețat transferurile salariilor pentru angajații Sputnik Estonia, plățile pentru impozite și arenda oficiului.