Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă de călătorie: Vezi despre ce țară este vorba

Externele de la Chișinău avertizează cetățenii moldoveni care se află sau vor să călătorească în Spania că Agenția de Meteorologie de Stat spaniolă a emis un Cod portocaliu de furtună, ploi și intensificări ale vântului, care afectează 44 de provincii.
Sputnik

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Spania, motivul fiind Codul portocaliu de ploi și intensificări ale vântului emis Agenția de Meteorologie de Stat spaniolă  pentru 19-22 decembrie. Potrivit autorităților spaniole furtuna Elsa face ravagii în nordul și centrul regatului, unde se înregistrează inundații, blocaje rutiere, căderi de copaci. 

Furtuni violente în Italia: Plaje şi case distruse, cum va fi vremea în weekend - Video

Viteza vântului ajunge până la 160 de km pe oră. În unele regiuni, precipitațiile ajung la 100 de litri pe metru patrat. Două persoane și-au pierdut viața.

Cea mai afectată municipalitate este Nerva, provincia Huelva. În cazul unor situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să apeleze Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei.