Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce discută azi reprezentanții Chișinăului și ai Tiraspolului

Chișinăul și Tiraspolul vor încerca, astăzi, să ajungă la un compromis pentru agrearea și semnarea protocolului rundei de negocieri în formatul ”5+2” de la Bratislava.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, și reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, se întâlnesc astăzi pentru a ajunge la un compromis privind semnarea protocolului rundei de negocieri în formatul ”5+2” de la Bratislava.

Zaharova: Trendul pozitiv al negocierilor în formatul ”5+2” a fost irosit

”Indiferent de rezultatul negocierilor, împreună cu Vitali Ignatiev vom avea discuții la diverse subiecte – sociale și economice. Ele țin de acele a priorități pe care le-am anunțat anterior. Este vorba despre dreepturile omului, libertatea de circulație, activitatea școlilor cu predarea în limba română din regiunea transnistreană, dar și probleme fiscale și vamale”, a declarat Flenchea.

Reprezentanții Tiraspolui refuză deocamdată să agreeze formula finală de compromis a protocolului rundei de negocieri ”5+2” de la Bratislava, fiind nemulțumiți de prioritățile dialogului dintre Chișinău și Tiraspol stipulate în document.

Flenchea a precizat că dacă nu se va reuși semnarea acestui protocol, Chișinăul nu va adopta o altă   tactică și o altă strategie, obiectivele vor rămâne aceleași.

Participanții la procesul de negocieri "5+2" sunt Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina, OSCE - ca mediatori, iar SUA și Uniunea Europeană - observatori.