Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: De ce este periculos somnul din timpul zilei

Oamenii de știință vorbesc despre pericolele somnului din timpul zilei. Persoanele care dorm ziua sunt predispuse la apariția unor afecțiuni grave.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Persoanele care dorm în timpul zilei sau nouă sau mai multe ore noaptea au un risc sporit de a suporta un accident vascular cerebral.

La această concluzie, au ajuns oamenii de știință chinezi, raportează într-un comunicat de presă EurekAlert.

Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea

La experimentul care a durat șase ani au participat 31 de mii 700 de persoane, care nu au înregistrat anterior accidente vasculare cerebrale sau alte probleme de sănătate.

Conform rezultatelor sondajului, 8% dintre participanți au dormit timp de 90 de minute sau mai mult în timpul zilei, iar 24% au dormit timp de nouă sau mai multe ore noaptea.

Aceste persoane au suferit accidentele vasculare cerebrale cu 23% mai des decât cele care dormeau între șapte și opt ore. În același timp, cei care au dormit în timpul zilei au avut un atac cerebral mai des cu 85%.

Specialiștii au eliminat mitul potrivit căruia un somn lung în weekend poate compensa oboseala și lipsa somnului din timpul săptămânii. Potrivit experților, atunci când o persoană doarme mai mult în weekend decât în ​​celelalte zilele, acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate. Printre acestea sunt diabetul și bolile asociate sistemului cardiovascular.