Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize, surprize: Programul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă

Cu prilejul frumoaselor sărbători de iarnă, autoritățile din Chișinău au pregătit un program cultural-artistic extraordinar, care va încinge atmosfera de sărbătoare.
Sputnik
Surprize, surprize: Programul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa interimară a Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Stela Mitriuc, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea manifestărilor cultural-artistice prilejuite de sărbătorile de iarnă.

Astfel, în perioada 2-24 decembrie 2019, în Piața Marii Adunări Naționale va activa caruselul și alte dispozitive, vor fi amenajate pavilioane foto, vor fi actori costumați în Moș Crăciuni, animatori ș.a.

"Între orele 14:00 și 17:00 copiii au posibilitatea să beneficieze gratuit de carusel și poze cu Moș Crăciun", a subliniat Mitriuc.

Inaugurarea Târgului de Crăciun din acest an va fi organizată pe 21 decembrie, în Scuarul Catedralei Mitropolitane "Nașterea Domnului".

Bucurie mare pentru copiii din Capitală: Anunțul primarului Ion Ceban

În ajun de Crăciun pe stil nou, pe 24 decembrie, în Scuarul Catedralei se va desfășura spectacolul folcloric "Clinchet de argint pe aripi de colind", urmat de un Program distractiv cu participarea interpreților de muzică populară și ușoară.

Pe 25 decembrie, de Crăciun, în centrul Capitalei vor fi organizate diverse activități și distracții pentru public.

Cea mai mare petrecere va fi dată în ultima zi a anului, pe 31 decembrie. Locuitorii și oaspeții Capitalei vor avea parte de multe surprize din partea organizatorilor. În noaptea dintre ani spectatorii vor asista la un spectacol inedit de focuri de artificii.

"Pe scenă vor evolua artiști și formații de talie înaltă precum: Orchestra fraților Advahov, formația Avante, orchestra Tharmis, interpreți de muzică populară, Zdob și Zdub ș.a. Surpiza serii este evoluția interpretului din Norvegia Alexandr Rybak", a relatat Stela Mitriuc.

De asemenea, în fiecare sector vor fi organizate activități cultural-artistice cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.