Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noul Coordonator Rezident al ONU în Moldova, primit de Dodon și Greceanîi

Noul Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett, a fost primit de șeful statului și președintele Parlamentului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Noul Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Simon Springett, a avut astăzi la Chișinău mai multe întrevederi cu oficialitățile statului.

Simon Springett a fost primit de președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului l-a felicitat pe acesta cu prilejul numirii în funcție. Președintele a subliniat faptul că ONU este un partener important al Republicii Moldova.

Igor Dodon la ONU: Cer recunoașterea și respectarea de facto a neutralității țării mele

Dodon a apreciat înalt Agenda 2030 a ONU, care stabilește clar prioritățile și aspirațiile de dezvoltare la nivel mondial și la care Moldova s-a aliniat.

”Am exprimat gratitudine pentru asistența oferită țării noastre prin intermediul Cadrului de parteneriat pentru dezvoltarea durabilă, în domenii cheie precum: guvernarea, drepturile omului și egalitatea de gen; creșterea economică durabilă și dezvoltarea socială incluzivă și echitabilă. Am menționat că mizăm în continuare pe expertiza și asistența tehnică ONU în realizarea priorităților naționale de dezvoltare în diverse domenii”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon i-a transmis lui Simon Springett invitația în adresa Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, de a efectua o vizită oficială în țara noastră pe parcursul anului 2020.

Coordonator Rezident al Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova a avut astăzi o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Șeful Legislativului de la Chișinău și-a exprimat deplina deschidere pentru cooperare în vederea realizării eficiente a agendei comune, inclusiv în ceea ce privește suportul pentru coordonarea eficientă a asistenței externe pentru Moldova.

”De-a lungul anilor, ONU reprezintă un partener important al Republicii Moldova și al cetățenilor țării. Este un motiv de recunoștință și temei pentru avansarea continuă a colaborării noastre”, a specificat Zinaida Greceanîi.

Simon Springett și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la realizarea așteptărilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

Coordonatorul Rezident ONU într-o țară este reprezentantul oficial al Secretarului General și urmărește să unească activitatea agențiilor ONU rezidente și nerezidente, fondurilor și programelor ONU.