Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii de la operaţiunea de salvare a bărbatului care a lăsat Capitala fără electricitate

După mai bine de opt ore, bărbatul care a urcat sâmbătă pe un pilon de înaltă tensiune a fost salvat.
Sputnik

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Salvatorii au reuşit să-l coboare la sol pe bărbatul de 33 de ani care a stat mai bine de opt ore pe un pilon de înaltă tensiune, la o înălţime de 35 de metri, ameninţând să se arunce în gol.

Incidentul s-a produs  pe strada Montana nr.30 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău. În operaţiune au fost implicaţi 50 de persoane și 7 autospeciale de intervenție. Sputnik Moldova a transmis în direct de la locul incidentului.

Misiunea a fost gestionată de șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu. La fața locului a venit ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu care a mulțumit efectivul de salvatori, pompieri și polițiști, anunţă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI într-un comunicat.

Potrivit IGSU, operațiunea de salvare a bărbatului a fost finalizată la ora 20:20 după mai bine de opt ore de intervenție continuă a salvatorilor și polițiștilor. Bărbatul s-a lăsat convins după mai multe discuții purtate de salvatori și un vecin care a fost de acord să participe la operațiune. Persoana a fost coborâtă prin intermediul autoscării de tip BRONTO care a fost desfășurată la fața locului. 

Câți oameni au rămas astăzi fără curent în Capitală

Situaţie excepţională în Capitală

Amintim că un bărbat de aproximativ 33 de ani, în stare de ebrietate, a urcat sâmbătă pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV. Pentru a evita riscurile și pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată.

Incidentul a lăsat 20 de mii de consumatori fără energie electrică. Oamenii care au rămas fără curent s-au plâns pe rețelele de socializare că nu mai pot suporta frigul din case.

Totodată, a fost paralizată circulația transportului public electric pe mai multe artere: strada Mihai Viteazul, strada Petricani, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, strada Alexandru Pușkin. Oamenii au fost nevoiți să coboare și să aștepte în frig la stații sau să meargă pe jos. Circulaţia troleibuzelor a fost restabilită după mai bine de două ore.

Salvatorii oferă noi detalii în cazul bărbatului urcat pe pilonul de înaltă tensiune>>>

Martorii i-au spus reporterului Sputnik că individul care a urcat pe pilonul liniei electrice de înaltă tensiune se numește Eduard. El nu este căsătorit și nu are copii. Acesta ar fi bolnav de epilepsie. Însă chiar dacă suferă de o boală grea, bărbatul consumă frecvent alcool.