Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor a primit lista scurtă a candidaților selectați în baza concursului organizat de comisia de experți. Din această listă face parte și Veaceslav Soltan. Iată cine este.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Veaceslav Soltan, activează în cadrul Procuraturii Generale în calitate de de procuror-șef al Secției tehnologii informaționale și combaterea crimelor cibernetice din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică. Anterior a ocupat funcția de șef-interimar ai aceleiași secții.

Nagacevschi, despre concursul de selectare a candidaților la funcția de procuror general

Activitatea în cadrul Procuraturii a început-o în 2002 în calitate de specilist pe mijloacele electronice de calcul a PG. Asta după ce opt ani a fost angajat ca operator de sisteme operaționale la întreprinderea de stat „Spațiile Verzi”.

A realizat mai multe proiecte electronice la Procuratura Generală, cum ar fi pagina web a site-ului procuratura.md, sistemul informațional automatizat al organelor de drept „Urmărire penală — E-Dosar”, proiectul de videoconferințe și altele.

A absolvit Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat. Deține diplome de lincență în drept și tehnologii informaționale. Soltan predă dreptul penal la ciclul masterat la USM. Vorbește trei limbi străine: rusa, engleza și franceza.