Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Regizor de succes la tine în școală": Proiect inedit, destinat profesorilor din Capitală

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău lansează proiectul "Regizor de succes la tine în școală". Iată ce activități se vor desfășura în cadrul programului.
Sputnik
"Regizor de succes la tine în școală": Proiect inedit, destinat profesorilor din Capitală

În premieră, 50 de profesori din municipiul Chișinău vor fi instruiți în cadrul proiectului "Regizor de succes la tine în școală". Organizatorii își propun instruirea cadrelor didactice pentru ca aceștia să asimileze mecanismele și principiile de bază ale artei teatrale pentru îmbunătățirea calității spectacolelor școlare, conform standardelor moderne.

"Sunt sigură că profesorii au nevoie de această instruire. Foarte mulți se conduc de tipare învechite. Este necesar de implementat strategii de predare care fac învățarea mai atractivă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori", a menționat profesoara Elena Vorotneac.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi organizate trei ateliere de artă, la care va fi prezentată, în oglindă, percepția artei regizorale din perspectiva - profesorului obișnuit și regizorului profesionist.

"Acest proiect va ajuta profesorii să conștientizeze lacunele în organizarea spectacolelor școlare și să învețe tehnicile de realizare a acestor activități sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu. Astfel, beneficiarii proiectului vor participa la trei seminare, prezentate de personalități notorii din domeniul regie, artă actoricească și arta oratorică", a subliniat regizorul Zina Bivol.

Primul atelier va avea loc în data de 29 noiembrie curent. Cel de-al doilea atelier se va desfășura pe 13 decembrie, iar pe 20 decembrie beneficiarii proiectului vor participa la cel de-al treilea seminar.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.