Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Ce își doresc de fapt tinerii din Capitală

Un sondaj privind necesitățile și problemele cu care se confruntă tinerii din Capitală a fost efectuat de către Centrul Municipal de Tineret din Chișinău. Iată care sunt rezultatele sondajului.
Sputnik
Sondaj: Ce își doresc de fapt tinerii din Capitală

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1348 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Astfel, au fost identificate principalele necesități și probleme cu care se confruntă tinerii din Capitală.

Potrivit directorului Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, Petru Grecu interesele și problemele tinerilor diferă în funcție de vârstă.

"Tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani își doresc mai multe activități, proiecte pe domeniu de dezvoltare personală, schimb de experiență sau diverse cursuri și instruiri. Principala provocare ale tinerilor cu vârsta mai mare de 25 de ani este incapacitatea de asigurare financiară a familiei. De asemenea, aceștia își doresc o platformă sigură în domeniul antreprenoriatului pentru a-și dezvolta afaceri", a subliniat Grecu.

De asemenea, peste 90 la sută dintre tinerii chestionați au abordat problema imigrației. Mulți dintre ei se gândesc să ia calea străinătății, fie și temporar, căutând un salariu mai mare și condiții de trai mai bune.

"Salariile mici și calitatea studiilor sunt motivele principale pentru care tinerii își doresc să plece peste hotare. Deja de la 16 ani ei își doresc să câștige un ban. În condițiile noastre este cam dificil pentru un tânăr să facă și studii de calitate și să aibă un job part-time bine plătit", a conchis Grecu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.